MEER MUZIEK IN DE KLAS – basisscholen onderbouw

 

Bent u leerkracht, intern begeleider of schooldirecteur en wilt u méér muziek in de klas?

 

Junior Martir van Stichting Positivo heeft samen met Anneke Miedema (muziekleerkracht), speciaal voor basisschoolleerlingen in de onderbouw de workshop “Muziek als ontdekkingsreis”  ontwikkeld.

 

 

Muziek maken is leuk, maar ook heel belangrijk

  • Het draagt bij aan de ontwikkeling van het brein, de motorische ontwikkeling en het bevordert discipline en doorzettingsvermogen.
  • Daarnaast leert het kinderen muzikale structuren te herkennen en te reproduceren.
  • Het belang van meer muziek in de klas wordt inmiddels breed erkend, onderzoek wees o.a. uit dat muziekmaken de samenwerking tussen de twee hersenhelften stimuleert.

 

Workshop “Muziek als ontdekkingsreis”

Wat houdt de workshop precies in?
“Muziek als ontdekkingsreis” bestaat uit 3 sessies/lessen van 45 minuten. Aan het eind van de 3e sessie zullen de kinderen het geleerde laten horen in de vorm van een presentatie.

Les 1
Via een liedje ontdekken de kinderen ritmes die ze nog niet kennen en gaan daarmee spelenderwijs aan de slag op verschillende percussie (slagwerk)- instrumenten. Ze leren daarbij een aantal basistechnieken en zingen ook het liedje.

 

Les 2
Herhaling van het geleerde van de vorige week. Uitbreiding met een begin, middenstuk en einde van het liedje. En aanleren van een tweede liedje als daar genoeg tijd voor is. Voorbereiding op de presentatie in de derde les.

 

Les 3
Korte herhaling en oefening van het geleerde en daarna de presentatie. Herhaling: 30 minuten Presentatie: 15 minuten.

 

 

 

Ja, ik wil graag meer weten!

 

 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stelt via de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs geld beschikbaar voor scholen om de kwaliteit van de muzieklessen te verhogen.

 

 

Vraag direct subsidie aan!

 

 

 

Meer over Junior Martir