PERCUSSIELESSEN

Percussielessen volwassenen

Individueel

De lessen bestaan uit een mix van Pop, Fusion, Cubaanse, Braziliaanse, Afrikaanse en Caribische ritmes en worden op verschillende niveaus gegeven. De instrumenten die gebruikt worden tijdens de lessen zijn de Conga, Bongo, Timbales en drums.

 

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

Groepen

Voor volwassenen zijn er groepslessen te volgen. Deze lessen bestaan uit Cubaanse/Caribische ritmes. De instrumenten die gebruikt worden tijdens de lessen zijn de Conga, Bongo, Timbales en drums.

 

> Cursus Braziliaanse percussie (samba)

Voor volwassenen is er de Samba cursus voor beginners, midden gevorderden en gevorderden (min. 6 en max. 8 personen). De Samba (Batucada) komt uit Brazilië en wordt gespeeld tijdens carnaval. De beginners ontvangen een cd met opnames gemaakt tijdens de laatste les (les 10) en een groepsfoto op de voorkant van het hoesje.

 

Leer verschillende Braziliaanse ritmes.
Er worden instrumenten gebruikt zoals: surdo, tamborim, repinique, agogo bell, snare drum, shaker en de timba.

  • Deze cursus start het hele jaar door en instromen is mogelijk
  • U volgt 10 lessen van een uur
  • Het is toegankelijk voor alle leeftijden en alle niveaus
  • Instrumenten zijn aanwezig

 

> Cursus Cajón (kachón)

De cajón is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru. Vroeger werd er op houten kistjes gespeeld omdat men geen instrumenten had, hieruit is de cajón ontstaan. De cajón kun je op verschillende manieren bespelen, waardoor je eigenlijk allerlei slagwerkinstrumenten in een hebt, namelijk de bass, snare en hi-hat. Een veelzijdig instrument dus en zeker het leren waard!

 

Junior Martir geeft les in Cajon spelen

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het bespelen van een cajón. Je leert de basiselementen voor het bespelen van een cajón en je leert verschillende ritmes spelen, zoals pop, blues, funk en wereld muziek. Junior Martir geeft de cursus in samenwerking met Stichting Positivo.

  • De cursus bestaat uit groepen van 2 personen tot 10 personen
  • Je neemt je eigen cajón mee of huurt een cajón bij Jaap Stiggelbout
  • Deze cursus start het hele jaar door en instromen is mogelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

Percussielessen kinderen en jongeren

Individueel

Kinderen kunnen lessen volgen vanaf 7 jaar. Evenals de lessen voor volwassenen zijn het gevarieerde lessen voor ieder niveau. Het programma wordt afgestemd op het kind of de jongere, dat wil zeggen de leeftijd en het niveau. Instrumenten zijn aanwezig. Voor de talentvolle kinderen is er mogelijkheid om door te stromen naar een sambaband of een jeugdband. De individuele percussielessen worden op conga’s, timbala’s en cajón gegeven.

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

Groepen

NIEUW! Groepslessen voor kinderen

Veel kinderen zijn enthousiast geworden door de workshops die Junior Martir op scholen geeft.  Vanaf volgend cursusjaar is het daarom mogelijk voor kinderen om in groepsverband lessen te volgen. Ze gaan in die lessen aan de slag met samba pop, samba Reggae en samba Funk. Ook leren ze samba ritmes zingen.

  • De groep bestaat uit minimaal uit 8* en maximaal uit 10 kinderen.
  • De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar oud.

* De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

 

>> Direct aanmelden voor een proefles