PERCUSSIELESSEN

Percussielessen volwassenen

> Individuele percussielessen

De lessen bestaan uit een mix van Pop, Fusion, Cubaanse, Braziliaanse, Afrikaanse en Caribische ritmes en worden op verschillende niveaus gegeven. De instrumenten die gebruikt worden tijdens de lessen zijn de Conga, Bongo, Timbales en drums.

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

 

Junior Martir geeft les in Cajon spelen

> Individuele cursus Cajón (kachón)

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het bespelen van een cajón. Je leert de basiselementen voor het bespelen van een cajón en je leert verschillende ritmes spelen, zoals pop, blues, funk en wereld muziek. Junior Martir geeft de cursus in samenwerking met Stichting Positivo.

 

De cajón is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru. Vroeger werd er op houten kistjes gespeeld omdat men geen instrumenten had, hieruit is de cajón ontstaan. De cajón kun je op verschillende manieren bespelen, waardoor je eigenlijk allerlei slagwerkinstrumenten in een hebt, namelijk de bass, snare en hi-hat. Een veelzijdig instrument dus en zeker het leren waard!

 

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

Groepen

Voor volwassenen zijn er groepslessen te volgen. Deze lessen bestaan uit Cubaanse/Caribische ritmes. De instrumenten die gebruikt worden tijdens de lessen zijn de Conga, Bongo, Timbales en drums.

 

> Cursus Braziliaanse percussie (samba)

Voor volwassenen is er de Samba cursus voor beginners, midden gevorderden en gevorderden (min. 6 en max. 8 personen). De Samba (Batucada) komt uit Brazilië en wordt gespeeld tijdens carnaval. De beginners ontvangen een cd met opnames gemaakt tijdens de laatste les (les 10) en een groepsfoto op de voorkant van het hoesje.

 

Leer verschillende Braziliaanse ritmes.
Er worden instrumenten gebruikt zoals: surdo, tamborim, repinique, agogo bell, snare drum, shaker en de timba.

  • Deze cursus start het hele jaar door en instromen is mogelijk
  • U volgt 10 lessen van een uur
  • Het is toegankelijk voor alle leeftijden en alle niveaus
  • Instrumenten zijn aanwezig

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

> NIEUW! Korte Braziliaanse vrijdagmiddag sambacursus

Ga swingend het weekend in en volg een korte Braziliaanse percussiecursus op de vrijdag van 15.30 – 16.30 uur.
Datums: 1, 8, 15 en 22 maart 2024.

 

Je krijgt in 4 keer een uur een Sambacursus voor beginners en mid-gevorderden (min. 6 en max. 12 personen). De Samba (Batucada) komt uit Brazilië en wordt gespeeld tijdens carnaval. Tijdens deze korte cursus leer je verschillende Braziliaanse ritmes. Er worden instrumenten gebruikt zoals: surdo, tamborim, repinique, agogo bell, snare drum, shaker en de timba.

 

Na het volgen van deze kortdurende cursus is het mogelijk over te stappen naar een gevorderden groep op de woensdagavond.

 

Kosten van deze korte cursus per persoon is € 85,–

 

>> Direct aanmelden voor de cursus

Percussielessen kinderen en jongeren

Individuele lessen

Kinderen kunnen lessen volgen vanaf 7 jaar. Evenals de lessen voor volwassenen zijn het gevarieerde lessen voor ieder niveau. Het programma wordt afgestemd op het kind of de jongere, dat wil zeggen de leeftijd en het niveau. Instrumenten zijn aanwezig. Voor de talentvolle kinderen is er mogelijkheid om door te stromen naar een sambaband of een jeugdband. De individuele percussielessen worden op conga’s, timbala’s en cajón gegeven.

 

>> Direct aanmelden voor een proefles

 

Groepslessen

> Groepslessen voor kinderen

Veel kinderen zijn enthousiast geworden door de workshops die Junior Martir op scholen geeft.  Het is daarom mogelijk voor kinderen om in groepsverband lessen te volgen. Ze gaan in die lessen aan de slag met samba pop, samba Reggae en samba Funk. Ook leren ze samba ritmes zingen.

  • De groep bestaat uit minimaal uit 8* en maximaal uit 10 kinderen.
  • De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar oud.

* De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

 

>> Direct aanmelden voor een proefles